Den frikyrkliga julhjälten

december 16, 2010 § 1 kommentar

En eloge till den ”frikyrlige kemisten” Harry Roberts som, i Sverige, för 100 år sedan, inte bara klagade på all supande, utan även förvaltade sin gudagivna fantasi och gudagivna skicklighet, och kom med ett alternativ! Nämligen julmusten! Hans lön är stor i himlen! … och nu kommer några tycka att jag låter som Annika Lantz … men precis som Annika, hinner jag inte höra vad folk liksom mumlar om … eller så väljer bara höra positiva reaktioner! … liksom, jag tror, även Gud gör! …  inte för att inte Han har tid … utan för att all kritiska mumlande är för dåligt kvalité för att ens bry sig om! :-S 😉

Så jag väljer att stå på Guds och Annika Lantz sida! 😛

Julmust

Julmust (cc) happosai @ flickr

Citat från

SR:s program Meny 20101216

”Julmusten är skapat på senare år. Till och med Coca-Cola-receptet är äldre. Och 99% av all julmust som tillverkas i dag kommer från ett och samma extrakt som skapades för 100 år sen. Det var när den frikyrklige kemisten Harry Roberts som tyckte det var dags att hitta ett alternativ till öl och brännvinet, som på tiden ödelade så många familjer. 1910 lyckades han få fram en mörk tillsats bestående av malt, humle, och ett 30-tal kryddor. Essensföretaget AB Roberts var fött, liksom den första julmusten, som då kallades julöl. Och i dag säljer företaget extrakt till alla nästan julmusttillverkare. Receptet är så klart hemligt.”

Taggad: , , , , , , ,

§ Ett svar till Den frikyrkliga julhjälten

  • Emanuel skriver:

    Wow fy vad häftigt! Det visste jag inte! Antingen kan man bara sitta och klaga eller så kan man göra något åt det! Även om det e många som dricker mycket alkohol på jul så är ändå julmusten ett seriöst alternativ! Tack gode Gud för Harry Roberts!!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Vad är detta?

Du läser för närvarande Den frikyrkliga julhjältenPataphysics of Simulacra.

Meta

%d bloggare gillar detta: